24 Aralık 2013 Salı

Gravity "Yerçekimi"

Eşimle beraber yaklaşık 1,5 ay önce sinemada bayıla bayıla izlediğim bir film. Hakkında yorum yazmak için niye bu kadar bekledim ben de bilmiyorum. Ne demişler geç olsun güç olmasın :) Sinemaya genelde imax 3d filmleri izlemek için giderim, bu filmin de imax inin çıkması, hakkında çok fazla araştırma yapmadan gitme kararı vermemi sağladı :) (İyi ki de gitmişim)


En arkanın ortasında (en sevdiğim sinema ve en sevdiğim yer demeyin keyfime) izlemeye başladığım film ilk dakikasından itibaren görsel efektlerinin kalitesiyle beni içine almayı başardı. 3D çekimindeki başarının da hakkını vermek lazım, Avatar'dan sonra izlediğim en iyi 3 boyutlu filmdi.
Konusuna gelecek olursak Amerikan uydularından birinin kontrolü yapılırken, Rus uydularından bir tanesi parçalanıyor. Bu parçalanma sonucunda felaketler üst üste geliyor. Uzayda çaresiz durumda kalan 2 astronot dünyaya dönme çabaları sergilerken, yaşadıkları aksilikler seyirciyi nefessiz bırakıyor.


Başrol oyuncularına gelince, Oceans serisinin ünlü aktörü George Clooney ve The Heat filminin de başrol oyuncusu olan Sandra Bullock muhteşem oyunculuklarıyla göz dolduruyor.

Bana göre, 2013 yılında izlediğim en başarılı görsel efekt, 3d çekim ve oyunculuğun sergilendiği film olduğunu söyleyebilirim. Bu saydıklarımdan herhangi biri eksik olsaydı, merak ve gerilimi seyirciye sonuna kadar yaşatmak yerine sıkıcı, bitse de gitsek tarzında olurdu. İzleyecek kişilere önerim, filmi 3 boyutlu izleyemeyecekseniz, dünyanın uzaydan 3 boyutlu görünümü, parçalanan uydunun yüzünüze çarparcasına gelişi gibi muhteşem sahneleri kaçıracağınız için hiç izlememeniz ya da büyük beklentilere girmemeniz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder