2 Aralık 2013 Pazartesi

Gerçek İtalyan Pizzası Tarifi (Sucuk, Cheddar ve Parmesan Peynirli)



Dışarıda yediğimiz pizzaların ya hamurunun kalınlığından ya da malzemesinin kalitesinden memnun kalamamız sonucu bu işe bir el atma vaktinin geldiğine karar verdim. Malumunuz pizzayı pizza yapan hamurunun lezzetidir. İnternette yaptığım hummalı araştırmalar sonucunda şu adreste gördüğüm hamuru hazırlama kararı aldım (tabi kendime göre değişiklikler yaptım). Sonuç gerçekten muhteşem, vazgeçilmezlerimin arasında yer alan bir lezzet oldu. Gelelim bu lezzetli İtalyan pizzamızın tarifine...

Malzemeler:

Pizza Hamuru İçin;
  • 3 su bardağı un,
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme),
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1 paket instant kuru maya
Pizza Sosu İçin;
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tatlı acı sos (yoksa acı sos 1 adet küp şeker de kullanabilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak
Üzeri İçin;
  • İnce dilimlenmiş sucuk,
  • Kaşar peyniri,
  • Cheddar peyniri,
  • Parmesan peyniri

Yapılışı

Öncelikle 1 bardak ılık suyun (40 - 45 derece) içine balımızı koyup iyice karıştırıyoruz ardından kuru mayayı suyun içine koyuyoruz (yaklaşık 5 dk. bekletiyoruz). Geniş bir kabın içine un ve tuzu alıp üzerine su, bal ve maya karışımının yarısını ve en son zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yoğururken başlangıçta hamur toparlanmayacak gibi gelebilir sakın vazgeçmeyin. Bu hamura asıl lezzetini veren şey sertliği ve çok iyi yoğurulması... Bardakta yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar karışım kalacak şekilde kalanını yoğurduğumuz hamura ekleyip tekrar yoğurmaya devam ediyoruz. Bir kaç dakika sonra son kalan su ile hamurumuzu toparlıyoruz. Artık zorlu sürecimiz başlıyor, hamur elastiki bir kıvama gelene kadar yoğurmamız gerekiyor. Ben yaklaşık 10 dk. yoğurdum. Kabımızın üstünü tepsi veya bir örtüyle kapatıp 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.


Hamurumuz mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölüp (orijinalinde 3'e bölünüyor, daha ince hamur olması için 4'e böldüm) elimizle yuvarlayıp yarım saat kadar tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.



Hamurumuzun mayalanmasını beklerken pizza sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Bu pizza sosu benim uydurduğum bir tarif bence ve lezzetli, hani sabah kahvaltılarında ekmeği bana bana yiyebileceğim cinsten :) 2 domatesi rendeleyip sos tavasına alıyoruz ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz. Orta ateşte domatesin suyunu çekmesine az kalana kadar pişiriyoruz sonra ocağın altını kısıp salça ve tatlı acı sosu ilave ediyoruz. Salça domatesle iyice özdeşleşene kadar pişiriyoruz (yaklaşık 3 - 4 dk.) Bu aşamada isterseniz 1 yemek kaşığı kadar suyu sosa ekleyebilirsiniz. Suyunu çektikten sonra sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurlardan ben sadece bir tanesini kullanacağım için diğer 3 tanesini streç film ile sarıp buzluğa kaldırdım. (Pizza yapacağım gün hamurlardan bir tanesini bir gün önceden buzluktan çıkarıp dolabın alt gözüne koyuyorum. 15 dk. içerisinde pizza yemeye hazır hale geliyor.)


Tezgahın üzerine çok az miktarda un serpip hamuru merdane ile açıyoruz. Eşim ve ben çok ince hamurlu pizza sevdiğimiz için incecik açmayı tercih ettim.


Fırın ısısını 180 dereceye getiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, açtığımız hamuru yağlı kağıdın üzerine alıyoruz. Pizza sosunu hamurun her tarafına bir kaşık yardımıyla sürüp, üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar serpiyoruz.


Dilimlenmiş sucukları üzerine yerleştirip, hamurun yarısına rendelenmiş cheddar peyniri kalan yarısına da rendelenmiş parmesan peynirini serpip fırına veriyoruz.


Peynirlerimiz eridikten sonra (4 - 5 dk. sonra) pizzamızı fırından alıyoruz. İncecik çıtır çıtır hamuru ile pizzamız yemeye hazır.


Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder