28 Ağustos 2014 Perşembe

Dört Peynirli Pizza Tarifi

 

Peynirli pizza benim için çok özeldir. Kullanılan peynirler arasında rokfor ve parmesan olursa pizzayı da parmağımı da bir güzel yerim. Sizin de misafirlerinize gururla sunacağınız, lezzet patlamasından şoka girme garantili pizza tarifime gelelim... (Tam şuan ağzım sulandı, yutkunayım bari :))

Malzemeler;
Hamur ve Pizza sosu için daha önce yazdığım Gerçek İtalyan Pizzası tarifini kullanıyoruz.

Üzeri İçin;
- Parmesan peyniri (özellikle miktar vermiyorum, pizza hamurunuzun büyüklüğü ve sizin damak lezzetiniz miktarı belirleyecektir.),
- Rokfor peyniri,
- Tulum peynir,
- Ezine peyniri

Yapılışı;
- Pizza hamuru ve sosumuzu hazırladıktan sonra parmesan peynirini rendeleyip, diğer peynirleri de fındık büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
- Merdana yardımıyla pizza hamurunu istediğimiz kalınlıkta (ben incecik severim) açtıktan sonra fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuzu tepsiye alıyoruz.
- Pizza sosunu diğer pizzalara göre biraz fazla sürüyoruz. (Peynirli olduğu için sosun tadını da hissetmek lezzetine lezzet katıyor.)
- Peynirlerimizi resimde olduğu gibi hamurun üstüne serpiyoruz.
- Önceden 180 derecede ısınmış fırına tepsimizi koyup 8 dk sonra pizzamızı fırından çıkarıyoruz. (Havalı fırın kullandığım için 8 dk. yeterli oluyor, siz fırınınıza göre süreyi bir kaç dk uzatıp kısaltabilirsiniz.)
- Piştikten sonra pizza tahtamızın üzerine alıp (marangoza sırf pizza için özel tahta yaptırdım.) bu muhteşem lezzetin keyfini çıkarıyoruz :)

Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Paylaşımlarınız harika... ilgi ile takip ediyoruz. daha sık güncellenen paylaşımlar ile sitenizi devamının sürmesini tavsiye ediyorum.

    http://sanayitipicaymakinesi.com/
    http://www.remtamutfak.com/
    Çay Makinesi
    Çay Makinası

    YanıtlaSil