19 Kasım 2013 Salı

Piyasa Takibi İçin "Cep Piyasa" Uygulaması

2 yıl önce bir arkadaşım altının o dönemdeki yükselişinden ciddi miktarda kar etmişti. Bunu öğrendiğimizde eşimle ben gaza gelip tüm paramızı gramı 108 den altına yatırdık ve peşinden büyük bir hüsrana uğradık. Çünkü birden bire altın inanılmaz derecede düşmüştü. Bunun üzerine ben kolları sıvayıp, altın alımı satımı nasıl yapılır, ne zaman alınmalıdır, vs. gibi araştırmalara başladım. Bu kadar araştırma sonucunda bir kaç web sitesini takip etmeye başladım. Bu takipler sonucunda (Yapılan analizleri kendimce yorumlayarak) zararımızı kurtarıp, kara geçtik. Bu süreç, tek cümle ile yazdığım  kadar kolay olmadı. Öncelikle bu işleri yapacaksanız sabırlı olmanız ve piyasayı anlık olarak takip etmeniz gerekiyor. Bunun için akıllı telefonunuz var ise bir çok uygulama bulabilirsiniz. Ben bir kaç uygulama inceledikten sonra basit ve sade olması çok hoşuma gittiği için "Cep Piyasa" uygulamasını kullanmaya karar verdim. (Kullandığım Cihaz: Iphone 4S, Uygulamanın fiyatı: Ücretsiz)


Yukarıdaki ekranda uygulamanın açılış sayfası var. Benim gibi altın -TL, altın - USD işlemi yapan kişiler için bu ekran oldukça yeterli (Tabi grafik analizi yapmıyorsanız). Ama çeyrek altının, cumhuriyet altınının fiyatı gibi bilgileri görmek istiyorsanız yukarıdaki ekranda "Detaylı Veriler" e tıklayıp bu bilgileri görebilirsiniz.


Ayrıca sayfanın alt kısmında yer alan menüdeki Çevirici yazısına tıklayarak birimler arası dönüşümleri görüntüleyebilirsiniz.


Bol kazançlı günler geçirmeniz dileğiyle...

1 yorum:

  1. Evet, http://www.ceppiyasa.com çok başarılı bir site ve uygulama.

    YanıtlaSil